langedijker toneelgroep metamorfose met voorstelling omhoog die stok van hetty heyting

2014: OMHOOG DIE STOK

van Hetty Heyting

Hilarische taferelen in dit tragisch komische spel, dat Toneelgroep Metamorfose ten tonele brengt met 16 enthousiaste spelers.

We schrijven: 2012 en beleven het ‘wel en wee’ van de plaatselijke Drumband/Majorettevereniging. Menig meisje koesterde vanaf jongsaf aan het ideaal: het toetreden tot het Gilde der Majorette. Door de Drumband/Majorettevereniging wordt dan ook met veel plezier gerepeteerd voor de diverse optredens. De voorzitter en Tambour Maître, is een doorgedraaide machtswellusteling en heeft de touwtjes goed in handen, bijgestaan door zijn onderdanige vrouw, die de kostuums onderhoudt en de laarsjes poetst.
De penningmeester houdt een stevige vinger in de pap waar het de financiën betreft en beheert dit naar “eigen” goeddunken.
Met de komst van een nieuwe majorette beginnen de spanningen op te lopen, gezag wordt ondermijnd, er valt een gewonde, drankmisbruik en tussen twee geliefden loopt het niet al te lekker. Kortom, onder het motto: “Omhoog die stok” vallen er rake klappen en komt niemand ongeschonden uit de strijd.