huize paniek van derek benfield

2008: HUIZE PANIEK

van Derek Benfield

Een echte Engelse komedie

Als Chester Draadnagel een nieuw huis, voor een spotprijs, gaat kopen, loopt hij in een café de bloedstollend mooie, doch naïeve Carola tegen het lijf. Er ontstaat een misvatting doordat Chester en Carola elkaar niet goed begrijpen. Carola trekt daardoor bij Chester in op de dag van de verhuizing.
De behulpzame Abel Bounty samen met zijn simpele vrouw Els, hebben ze het huis dan al bewoonbaar gemaakt. Keihard hebben ze door gepeesd om dit voor elkaar te krijgen, maar dan verschijnt naast de doorweekte Carola ook nog de vrouw van Chester, Patricia met haar bazige moeder, Anneke Rood, die geen waardering voor Chester heeft bij alles wat hij ook doet.
Even later verschijnt ook de oorlogsveteraan Piet Rood, de schoonvader van Chester, die op alles wat beweegt schiet, vooral op mensen in uniform. Chester durft niet direct en eerlijk te zijn en moet door al die aanwezigen steeds meer smoesjes verzinnen waarom wie aanwezig is. Hij begint steeds meer vast te lopen in zijn smoesjes, vooral tegen zijn vrouw.
Als er dan ook een mevrouw Patrijs, een zweverige vrouw, die veel interesse heeft voor de “sfeer van het verleden” die in oude huizen hangt, en sergeant Swart, met een vervelende mededeling over de ligging van het huis, zodat het meteen duidelijk wordt waarom het huis zo goedkoop was, komen opdagen wordt het voor Chester haast onmogelijk om de explosieve waarheid voor zijn vrouw verborgen te houden. Uiteindelijk moet het allemaal uitkomen. En als Chester door een wonder zich heeft kunnen redden, komt opeens Roos uit Winkel Centrum aangefietst om de piano te stemmen…