groeten van de camping

2009: GROETEN VAN DE CAMPING

van Carl Slotboom

Stel je wint een prijs, heerlijk een weekje naar Drenthe, omdat je het cryptogram goed hebt ingevuld en opgestuurd. Dit overkomt grootmoeder Zwaanswijk die besluit om haar dochter Mathilda, schoonzoon Jan Hein en kleindochter Clarissa mee te nemen. Maar dan blijkt de verwachtte vijf sterren accommodatie een caravan op een camping te zijn. Voor de familie Zwaanswijk een hele ommekeer, omdat ze gewend zijn in luxe gelegenheden te verblijven tijdens hun vakanties.
Voordat de familie een beetje heeft kunnen wennen aan de situatie, ontmoeten ze hun buren van de naastgelegen caravan. Vader Sjef, moeder Truus en zoon Boris bivakkeren al jaren in caravans op de camping tijdens hun vakantie en vermaken zich uitstekend. De tegenstellingen in afkomst en leefgewoonten van beide families wordt al snel duidelijk en leiden tot verschillende confrontaties.
Misschien lukt het Michiel, dichter en stagiaire op de camping om de gemoederen van alle gasten tot rust te brengen. Moniek, de dame van de receptie helpt hem hierbij, maar of het hen zal lukken?